diumenge, 15 de novembre del 2009

Sant Hilari Salcalm, un altre municipi que s’adhereix a la consulta popular sobre la independència del dia 13 de desembre

Sant Hilari se sumarà al centenar de municipis catalans que el proper 13 de desembre faran una consulta sobre la independència de Catalunya.

Tot aquest procés ha sorgit d’un grup de veïns integrants de diferents entitats d’aquest municipi que van tenir la iniciativa i l’empenta per engegar la consulta al poble.

A instància d’una d’aquestes entitats es va presentar davant l’Ajuntament la sol·licitud de moció de suport a la consulta popular sobre la independència de Catalunya.

L’Ajuntament, en el darrer Ple que es va celebrar el 08/10/09, va aprovar les dues mocions que es van presentar sobre les consultes populars amb els vots favorables per una banda de CIU i per l'altra del PIG i ERC.

Aleshores les entitats promotores van demanar el cens d’entitats a l’Ajuntament per tal de convocar-les a una reunió i fer-les partícips per engegar la consulta.
La reunió va tenir lloc el 29/10/09 a les 21 a la Casa de Cultura. Arran d’aquesta convocatòria que va tenir bona acollida, la iniciativa va prosperar, decidint en reunions posteriors que el lema de l’associació seria Sant Hilari Decideix.

L'objectiu de Sant Hilari Decideix és obtenir la màxima participació ciutadana de manera pacífica i festiva en la consulta per demostrar que la ciutadania té força per opinar lliure i democràticament sobre qüestions d’interès col·lectiu i que pot expressar el que pensa del nostre territori i la nostra cultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada